MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!!!!!!!

Κουραμπιέδες-Kyrabeje

Υλικά

1.000 γρ. βούτυρο γάλακτος
1.500 γρ. αλεύρι
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 σφηνάκια whisky
300 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο (με τη φλούδα του) ή εναλλακτικά 150 με τη φλούδα και 150 άσπρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
1 κουτ. του γλυκού κανέλλα
½ γαρύφαλλο
1 βανίλια
Ανθόνερο (προαιρετικά)- βουτυράτοι χωρίς ανθόνερο είναι καλύτεροι για τα γούστα μου.
500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπωλ και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Στο μεταξύ βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι να καβουρντιστούν (περίπου 15 λεπτά σε συμβατικό φούρνο-όχι γκριλ μην καούν, ούτε αέρα). Προσθέτουμε στο βούτυρο τη ζάχαρη και τα αυγά και όταν αφρατέψουν βάζουμε τα αμύγδαλα, τα μπαχαρικά, τη βανίλια και το whisky. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μιξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Αν θέλουμε φτιάξουμε αστεράκια, φεγγαράκια κλπ ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ραντίζουμε με ανθόνερο (αν θέλουμε και μας αρέσει) αλλιώς πασπαλίζουμε απευθείας με άχνη.