MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΙΜΑΜ ΜΠΑΊΛΝΤΙ!!!!

Ιμάμ Μπαϊλντι

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
4 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
3/4 του κιλού ντομάτες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε από τη μια μεριά κάθε μελιτζάνα και την χαράζουμε στο ξεφλουδισμένο μέρος ώστε να γίνει ένα βαθύ άνοιγμα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, και το κρεμμύδι και γεμίζουμε με το μίγμα το άνοιγμα της κάθε μελιτζάνας αφού τις έχουμε βάλει σε ένα γιουβέτσι , ότι περισσέψει από τη γέμιση το βάζουμε από πάνω τους και ρίχνουμε από πάνω το λάδι και τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε το γιουβέτσι και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς κελσίου) για 1 ½ ώρα και κατά διαστήματα το ανοίγουμε και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
Τρώγεται κρύο η και παγωμένο.