MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

100_2613

Πέτυχα τον καιρό !!!!!!ψιλόβροχο προς το παρόν , μα κάτι είναι κι αυτό!!!
Τα ρεβίθια είχαν μπει στο νερό να μαλακώσουν από χθες το πρωί.Το βραδάκι τα ετοίμασα , τα έβαλα στο φούρνο κατά τις 12.00 το βράδυ , και το πρωί ήταν έτοιμα!!!!Αν άναβε το τζάκι , θα τα έψηνα εκεί, αλλά πως να ανάψεις ,εδώ ακόμα με καλοκαιρινά ρούχα κυκλοφορούμε….
Τα ρεβίθια όταν ψήνονται στον φούρνο χρειάζονται 8 ώρες στους 130 βαθμούς, μα αν βιαζόμαστε μπορούμε να τα ψήσουμε και στους 170 για 3 1/2 ώρες περίπου (το έμαθα από την Αργυρώ, ) όμως τα ρεβίθια που ψήνονται στην στάχτη ….έχουν την καλύτερη γεύση!
Χρειαζόμαστε
1/2 κιλά ρεβίθια
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
3/4 φλυτ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
Για το ζυμαράκι -
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι,

Από το προηγούμενο βράδυ λοιπόν, η αν τα ψήστε όπως κι εγώ, από το πρωί , βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με λίγη σόδα να μαλακώσουν.
100_2561
Όταν είμαστε έτοιμοι να τα μαγειρέψουμε , τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε πήλινο τσουκάλι ,που κλείνει καλά με καπάκι.
100_2564
Προσθέτουμε πάνω από τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο αλάτι-πιπέρι , περιχύνουμε με το λάδι , και προσθέτουμε νερό να καλύψει τα ρεβίθια. Το νερό που προσθέτουμε πρέπει γέρνοντας το τσουκάλι να φθάνει στην άκρη και συγχρόνως να καλύπτει τα ρεβίθια.
100_2567
Φτιάχνουμε με το ζυμαράκι ένα μακρύ κορδόνι, και κλείνουμε το τσουκαλάκι μας.
100_2570
Ο φούρνος στους 130 και το πρωί (μετά από 8 ώρες) βγάζουμε το τσουκάλι από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, σπάμε το ζυμαράκι και….
100_2600

Θα τα σερβίρω με γαύρο που έχω επίσης προετοιμάσει…
100_2615

Καλή μας Όρεξη!!!!