MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!!



Το αγαπημένο και "ταπεινό" λαχανόρυζο σε δύο εκδοχές ... από την ίδια κατσαρόλα!

Τα υλικά μας
1 λευκό λάχανο (περίπου 1 κιλό)
1/2 φλυτζανιού ρύζι bonnet
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 ml. ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Εκδοχή Νο.1
το Λεμονάτο Λαχανόρυζο
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα πλάτιά βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε ως ότου να ξανθύνει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ζωμό.
Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ανάλογα με το πόσο βρασμένο θέλετε το ρύζι) και ρύζι,ελαιόλαδο,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά,μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Περιχύνουμετο φαγάκι μας με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Εκδοχή Νο. 2
το Λαχανόρυζο Αυγολέμονο
Άν διαλέξουμε αυτήν την εκδοχή φροντίζουμε να κρατήσουμε το φαγάκι μας με λίγο ζουμί.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι,όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λεμόνι και σταδιακά ζουμί από το ζεστό φαγητό.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και αναδεύουμε το φαγητό σκεπάζοντας την κατσαρόλα.